feeling good blog

Feeling good! Analyse van silhouet door Debbie Hallie van B&D design color, contrast & clothing en voeding door Nicolette Ottolini van The Perfect Balance

lekker in je vel

Een reactie plaatsen

Een van de belangrijke adviezen over gezond eten in mijn praktijk gaat over gevarieerd eten. Hiermee zorg je dat je van alle voedingsstoffen wat binnenkrijgt. Biefstuk, piepers en sla zijn op zich wel gezond maar als je het iedere dag eet ga je al gauw vitamines en mineralen missen.

Maar varieren betekend meer, bijv ook in de bereidingswijze kun je volop varieren. Behalve bakken, kun je ook stomen, grillen etc.

En zorg voor variatie in de product groep. Dus niet alleen of hoofdzaklijk brood, rijst, pasta, peulvruchten etc of alleen maar groente en fruit. Dit zijn de vijf groepen waaruit je je maaltijd kunt samenstellen

  • Brood, granen, aardappelen, rijst, pasta, couscous en peulvruchten
  • Dranken
  • Vet en olie
  • Zuivel, vlees, vis, ei en vleesvervangers
  • Groente en fruit

Kleur adviseur Debbie gaf er haar eigen draai aan. Namelijk varieren met kleuren. spagetti wordt een stuk aantrekkelijker als er tussen al het roods nog iets groens uitspringt van bijv paprika. en het is leuker om een bord sperziebonen met vrolijke rode tomaten voor je te zien dan alleen een groene massa. Hierdoor bevredig je niet alleen je eetlust maar ook je zicht. En dat maakt dat je minder trek hebt om na de maaltijd nog te gaan snacken.

Doordat je zo alle voedingsstoffen binnenkrijgt  voel je je energieker en prettiger in je vel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s