feeling good blog

Feeling good! Analyse van silhouet door Debbie Hallie van B&D design color, contrast & clothing en voeding door Nicolette Ottolini van The Perfect Balance

gezond koken

Een reactie plaatsen

gezond koken hoeft helemaal niet zo tijdrovend te zijn. als je het maar beetje handig plant. vanochtend bijv was ik groente aan het snijden voor de soep. ik bedacht dat ik wel gelijk kon doorgaan voor het avond eten omdat ik toch al aan het wassen/snijden was. en door dat ik er trek in kreeg ook maar gelijk even mijn smurriesmeerseltje gemaakt voor de lunch. kwartiertje werk alles bij elkaar maar heb nu een heerlijk soepje als tussendoortje rond een uur of vier, iets lekkers voor bij de lunch en alles al klaar voor het avondeten.

recept soep:

ui, knoflook, selderij, wortel, peterselie snijden. alles in de pan fruiten met een beetje olijfolie. bouillon erbij met water en half uur laten pruttelen. hoed je niet bij te blijven dus kun je wat anders doen.

recept smurriesmeersel:

ui, knoflook peterselie klein snijden. sardientjes in pikante olie uit blik toevoegen. beetje olie uit blik erbij zodat het lekker smeuig wordt. evt lik mayo erdoor maar dan wel een van goede kwaliteit en niet die light troep. oke, is 2x meer kcal maar door de lekkere smaak heb je er maar de helft van nodig. lekker voor op brood, cracker, toast.

recept avond eten:

hier moet ik nog even over denken maar het gaat iets worden als: ui, knoflook, selderij, wortel, peterselie kleinsnijden. ui en knoflook fruiten, stoofvlees aan alle kanten bruin bakken, groente erbij. bouillon blokje en water erbij (lauw anders wordt het vlees taai) en tomate frito. evt scheutje rode wijn. laurierblaadje en provencaalse kruiden. uur laten stoven

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s