feeling good blog

Feeling good! Analyse van silhouet door Debbie Hallie van B&D design color, contrast & clothing en voeding door Nicolette Ottolini van The Perfect Balance

moussaka

Een reactie plaatsen

gisteren weer zo iets lekkers gemaakt: moussaka.
ingredienten:
3 ons gehakt
ui
knoflook
tomate frito
bouillon poeder
provencaalse kruiden
rode wijn
1 aubergine
3 aardappelen
25 gr boter
25 gr bloem
300 ml melk
parmezaanse kaas

Bereiding:
ui en knoflook fruiten in een beetje olie. gehakt erbij en rul bakken. als het gehakt mooi bruin is de tomate frito erbij. kruiden, wijn en bouillon poeder erbij, alles even laten pruttelen. (ook erg lekker met wat spinazie erdoor)
ondertussen aardappels schillen en in dunne schijfjes snijden, aubergine in dunne schijfjes snijden. in een bakje met water leggen en even laten koken in de magnetron. 
bechamel saus maken.
de boter in een steelpannetje laten smelten en beetje bruin worden. de bloem er langzaam (kleine lepeltjes tegelijk) er door doen. goed roeren. melk erbij voegen. steeds klein scheutje, dan weer roeren zodat er een gladde saus ontstaat. zout en peper erdoor.
oven voorverwarmen op 200 graden

beetje bechamel saus in een ovenschaal gieten zodat er een dun laagje in staat. helft van de tomaten/gehakt saus erover. plakjes aardappels en aubergine erover, evt weer laagje bechamel saus, rest van de gehakt saus, rest van de aardappels en aubergine, laatste beetje bechamel saus en als laatste parmezaanse kaas. 20 minuten in de oven en op het allerlaatst nog paar blaadjes basilicum.

je kunt ook individuele ovenschaaltjes maken. dat is wat minder gedoe om het netjes de schaal uit te krijgen.

heel erg lekker is om er wat karwij zaad door te doen, paprika in reepjes snijden, even bakken zodat het zacht is en boven op de kaas laag leggen. partjes perzik erbij serveren. 

bechamel saus gebruikte ik voorheen uit een pakje maar nu ik heb ontdekt hoe makkelijk het is om zelf te maken doe ik dat dus. veel lekkerder en gezonder.

ik ben niet zo goed in hoeveelheden, alleen de verhouding bij de bechamel saus is het nodig om de juiste hoeveelheden aan te houden.

foto is niet van mij want de bakjes waren al goed leeg voordat ik er aan dacht om foto te maken. vega versie is makkelijk. gehakt weglaten en wat meer groente erin. zeker de spinazie en evt ook blokjes auberine

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s