feeling good blog

Feeling good! Analyse van silhouet door Debbie Hallie van B&D design color, contrast & clothing en voeding door Nicolette Ottolini van The Perfect Balance

bulgur salade

Een reactie plaatsen

Afbeelding

ipv een bruine boterham met kaas heb ik voor lunch een lekkere salade gemaakt. als basis heb ik bulgur genomen. een graansoort die vooral in de turkse en oosterse keuken wordt gebruikt. heel makkelijk: op de bulgur giet je kokend water, 2 x de hoeveelheid van de bulgur. in dit geval 150 gr bulgur, 300 ml kokend water. dat laat je even 10 minuten intrekken en daarna druk je met een spatel het vocht er uit. ondertussen even de groente snijden.
ui
knoflook
broccoli (ook de steel kun je gebruiken)
pompoen
wortel
spinazie
rode paprika
linzen

in een wok even de ui en knoflook fruiten, de groente en linzen erbij. alles even roerbakken (minuut of drie), blokjes feta kaas erdoor. de bulgur is dan inmiddels ook klaar en kan er door heen worden geschept. peper en zout erover en kruiden naar keuze. dat kunnen juist mediterraanse kruiden zijn, maar ook oosterse zoals gemalen komijn.

het klinkt mss ingewikkeld maar alles is binnen 10 minuten klaar en je hebt zo gelijk een groot deel van je dagelijkse portie groente te pakken. zelf heb ik gelijk wat meer gesneden. oa voor een smoothie (wortel, selderij en spinazie). en wat bling bling voor de gazpacho die we rond een uur of vijf eten/drinken (rode paprika, ui)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s