feeling good blog

Feeling good! Analyse van silhouet door Debbie Hallie van B&D design color, contrast & clothing en voeding door Nicolette Ottolini van The Perfect Balance

About

Debbie Hallie van B&D design Color, Contrast & Clothing (kleur-,kleding- & interieuradvies) http://www.debbiehallie.nl

Kleur is mijn passie. Het vormt een rode draad in mijn leven. En nog mooier: ik heb kunnen integreren in mijn werk!!
Naast kleur in het interieur, kleding, schoenen, accessoires etc bemerk ik bij mijzelf ook bepaalde voorkeuren voor kleur in mijn eten. Wat is dat toch? Ik wijt het zelf aan de associaties die kleuren bij mij teweeg brengen. Anders gezegd: ik heb absolute voorkeuren en vooroordelen die gebaseerd zijn op mijn ervaringen uit het ‘verleden’. Ik ben opgevoed met groente als belangrijk onderdeel van eten en hou van de natuur: de kleur groen. Ik weet niet beter of flink gekruid eten hoort erbij: spaanse peper, kerrie, kruidnagel, chilipoeder, etc: de kleuren rood, geel en oranje. Ik ben gek op sinaappels, mandarijnen, zalm, banaan, meloen etc: de kleuren: oranje, zalmoranje en geel. Chocolade is onmisbaar in mijn leven!!: ik hou van alle tinten bruin. Need I say more als kleuren-gek???

Bij het intakegesprek voor een interieuradvies bespeur ik al iemands voorkeuren. Bijv. een modern of klassiek interieur, minimalistisch, wel of geen kunst, reizen, tuinieren, kinderen etc etc. In combinatie met moodboards ben ik uiteindelijk in staat iemands smaak/voorkeuren te vertalen naar een kleuradvies en/of stylingadvies. Ik wil dat mijn klanten zich ‘senang’ voelen in dit advies, er moet die herkenning zijn van hun voorkeuren: zij moeten de kleuren/styling kunnen associëren met hun voorkeuren.

De overeenkomst tussen een eten en een kleuradvies geven zit ‘em in dat magische woord: balans. Als je in balans bent, is gezond eten als een tweede natuur en zal je je ‘senang’ voelen in de kleuren die je draagt en de omgeving waarin je leeft.
Daarnaast zie ik associaties tussen de kleur van het eten en de voorkeuren/smaak die erachter zit.

Mijn lichaam raakte tijdens de menopauze behoorlijk uit balans. Ik ben toen op zoek gegaan naar een dieet wat tenminste rekening houdt met mijn voorkeuren (hoe hou ik anders vol??) Belangrijk uitgangspunt hierbij is: maatwerk. Het gaat om adviseren en niet om het dicteren van een dieet, het gaat om samen op zoek te gaan naar het vinden van de juiste balans van eten èn bewegen.

Een dieet dat bij mij past.
Ik heb het gevonden bij Nicolette Ottolini-Krinkels van The Perfect Balance. Ik ben afgevallen, heb veel meer energie, zit lekkerder in mijn vel èn heb ruimte voor ‘off-days’!!! En geloof mij, mijn liefde voor chocolade is er nog steeds en ik eet het nog steeds…. alleen de mate waarin is stukken minder. Die behoefte naar chocola is veranderd door manier waarop ik eet. Last but not least….. ik hou wel degelijk rekening mijn voorkeuren/kleuren: ik zorg dat mijn bord qua kleuren in balans is en gek genoeg zorgt het ook voor de variatie die noodzakelijk is. Mooier kan het niet!!

Nicolette Ottolini-Krinkels van The Perfect Balance http://www.theperfectbalance.nl :
“Het is van belang te variëren met eten. Dus niet alleen groene broccoli, maar een lekkere felle rode paprika erbij. Door te variëren met eten krijg je van alles wat binnen en beperk je de kans op vitamine tekort. Door groente met elkaar te combineren zoals in bovengenoemd voorbeeld maak je het aantrekkelijker om te eten, zowel visueel als qua smaak. Samen met stukje vlees/vis/vleesvervanger en rijst/pasta of aardappels krijg je zo een hele voedzame maaltijd. Zo kan je ook een een ‘saaie’ boterham met kaas op leuken met plakje tomaat/komkommer waardoor het er niet alleen kleurrijker uitziet maar ook voedingsrijker is.

Afslanken/afvallen klinkt altijd als lijden en afzien, maar dat houdt geen mens vol, het gaat erom dat je de omslag maakt naar gezonde keuzes. Door het eten visueel aantrekkelijk te maken worden die gezonde keuzes ook steeds leuker. Mensen die al vaker een dieet hebben geprobeerd hebben vaak een haat/liefde verhouding met eten. Door eten aantrekkelijk en leuk te maken wil ik deze negatieve spiraal doorbreken. Niet alleen onze mond/buik wordt bevredigd maar ook onze ogen

Vooral geen dieet: vind ik echt een naar woord, geeft voor mij het idee dat je de verantwoordelijkheid afschuift. Als het niet lukt is het de schuld van sonja bakker, montignac, cambridge. Tevens klinkt dieet als een tijdelijk iets. Gezond eten zou iedereen eigenlijk altijd moeten doen.
Nog een overeenkomst tussen Debbie en mij is dat we onze klanten adviseren. We zeggen niet dat dit moet, dat niet kan etc, maar we adviseren wat de beste keus is voor onze klant, op zijn/haar situatie van toepassing is.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s